040 340 0117 contact@pmarbeid.nl

Chris

Coach | Counselor

In 2010 ben ik, na een loopbaan in de jeugdzorg en de begeleiding van organisaties in de maatschappelijke sector en na een opleidingstraject van vier jaar tot counselor in Antwerpen, voor mezelf begonnen als Zzp’er, onder andere bij PM Arbeid.Geboren in 1951 ben ik een senior kan ik wel zeggen, al jaren officieel gepensioneerd, maar ik hou van dit werk, en doe het nog met veel plezier. Ik ben een coach die rust brengt in het gesprek door stil te staan bij wat cliënten proberen te zeggen. Een beeld te krijgen van wat er “aan hen trekt en duwt” Ik ben opgeleid in werken vanuit een systeemtheoretisch kader, wat wil zeggen dat ik vooral gericht ben op dat wat er tussen mensen gebeurt. In die visie zijn mensen inter-afhankelijk van elkaar en kunnen in de verbindingen met de anderen storingen ontstaan en misverstanden.

Ik doe dat door vanaf het eerste gesprek die verbindingen in de spreekkamer “op te roepen” en te verkennen waar eventuele moeilijkheden zijn ontstaan en ook waar het goed loopt. Dit verkennen kost tijd en rust, of het nu gaat om werk gerelateerde moeilijkheden of om kwesties die binnen andere verbindingen dan werk gesitueerd zijn.

Cliënten vertellen desgevraagd dat ik dat doe door rust uit te stralen, door goed te luisteren en vragen te stellen, zonder oordeel en door betrouwbaar te zijn. Humor is wat mij betreft essentieel in begeleiding van mensen, als het even kan wordt er regelmatig gelachen in mijn spreekkamer, als dat op z’n plaats is vanzelfsprekend. Er mogen stiltes vallen in het gesprek, dat helpt bij het stil staan bij.

Als ik drie kenmerkende dingen over mezelf en mijn werk moet noemen zijn het; oprechte belangstelling voor de client en zijn/haar wereld, mijn inzet om taal te vinden voor wat de client ervaart en te werken vanuit een houding van “niet weten” ik zie mezelf niet als deskundige die weet wat er aan de hand is, wat er goed is voor de client maar ga samen met de cliënt opzoek. 

2 gloeilampen groot en klein. Symbool voor jobcoaching.
twee lopende mensen, jobcoaching op lokatie.

Als ik aan mijn cliënten vraag wat mijn sterke kanten zijn dan antwoorden enkelen; dat mijn verdiepende vragen helpend zijn, dat ik luister zonder oordeel en dat emoties er mogen zijn.

Elke keer als iemand door mijn hulp weer verder kan ben ik dankbaar.Ik vind het in mijn werk belangrijk dat ik tijd en aandacht kan hebben voor het verhaal en de wereld van mijn client. Dat ik mijn werk op zo’n manier kan doen dat de client zich gezien en gehoord voelt. Dat de client door mijn vragen en houding ervaart dat hij/zij een knooppunt is in een web van relaties, en dat hij/zij daarbinnen beïnvloed wordt en zelf ook invloed heeft.

Een opdrachtgever kan erop rekenen dat ik zijn medewerker vakkundig zal begeleiden en dat wat in de spreekkamer wordt gezegd, daar ook zal blijven.

Mij motiveert in mijn werk als coach/counselor telkens weer de ontmoeting met een andere wereld, de verwondering over die diversiteit en de ervaring dat ik van betekenis kan zijn voor mensen. Mijn overvloedige vrije tijd breng ik graag door aan de eettafel met vrienden, lees ik graag en veel, vooral romans, poëzie en filosofie. Ik luister graag naar muziek van zeer verschillende genres. Heb zelf vier dichtbundeltjes geschreven. Ik maak ook zelf graag een beetje muziek (gitaar en zang) Hou van toneel, moderne dans en films. Als ik in het buitenland ben loop ik alle oude kerken binnen die ik tegenkom en raak altijd weer onder de indruk van het besef dat daar talloze generaties troost en bemoediging hebben gezocht in rituelen en samenzijn

Vragen? Neem hier direct contact met ons op!

© 2019 PMARBEID Arbeid en re-integratie - Algemene voorwaarden | Privacy statement | Klachten reglement

Ontwikkeling en design door Exsto en Vaurelion