040 340 0117 contact@pmarbeid.nl

Ellen Marieke

Coach

Wie voelen kan, verstaat de wereld.

Ik ben Ellen Marieke Defesche, getrouwd met Bart en heb twee jongens en een hond. Na mijn studie Gezondheidheidswetenschappen ben ik als re-integratiecoach aan de slag gegaan. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen waarbij de rode draad telkens het “maatwerk” was. Al van jongs af aan wist ik dat ik met mensen wilde gaan werken. Ik heb eindeloze bewondering voor de veerkracht van mensen.Vaak moeten we eerst vastlopen op de weg die we ooit zijn ingeslagen, om open te staan voor verandering. Verandering betekent vanuit ons overlevingsmechanisme gevaar, onzekerheid en onveiligheid. Door kleine stappen te nemen in een omgeving waar je je veilig voelt, blijf je relatief dicht bij je comfortzone en schiet je lichaam niet in paniek of stress. Dit is wat ik iedereen gun.

Ik hecht veel waarde aan ‘open minded zijn’ en denk graag in kansen en mogelijkheden. Veel dingen doe ik intuïtief. Stap voor stap kunnen dingen op hun plek vallen waaruit zich dan vanzelf een plan ontvouwt. Hoe ogenschijnlijk klein misschien; het kan al zorgen dat je in beweging komt en je energie geven. Ik schuw niet om andere expertise in te schakelen, als situaties erom vragen.

Ik ben rustig van aard en praktisch ingesteld, niet zwaar op de hand, maar wel altijd toegespitst op het hier en nu. Ik schep graag duidelijkheid en hou van korte lijntjes, zo blijft de communicatie helder. Daarbij geloof ik in vrijheid om eigen keuzes te maken en je leven op je eigen manier te leven waarbij je voelt dat het goed is.

2 gloeilampen groot en klein. Symbool voor jobcoaching.
twee lopende mensen, jobcoaching op lokatie.

In de afgelopen jaren heb ik allerlei opleidingen afgerond, zoals systemisch coachen met familieopstellingen, energetisch werk en coachen met hond. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en steeds de weg naar binnen te maken. Je kunt namelijk pas echt goed een ander helpen, als je jezelf kent. Het heeft meer diepgang in mijn leven gegeven. Ik ervaar ook een samenhang tussen mijn werk en wie ik ben. Dat geeft veel voldoening. Als coach bied ik een veilige plek waarin je jezelf mag zijn en in kleine stappen mag groeien in je proces. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk resultaat te verkrijgen vanuit zelfwerkzaamheid. Een beweging ontstaat juist vaak als een oplossing uit jezelf komt. Wil je meer weten of persoonlijk kennismaken? Neem gerust contact met me op.

ellenmarieke@pmarbied.nl * 06- 235 08 437 

Vragen? Neem hier direct contact met ons op!

© 2019 PMARBEID Arbeid en re-integratie - Algemene voorwaarden | Privacy statement | Klachten reglement

Ontwikkeling en design door Exsto en Vaurelion