040 240 0420 contact@pmarbeid.nl

jobcoaching 

voor baanbehoud

Bij Jobcoaching staat één ding centraal; baanbehoud. Jobcoaching is persoonlijke begeleiding op de werkplek en omvat alle activiteiten (begeleiden, coachen, trainen) die nodig zijn, zodat de medewerker het werk goed en zelfstandig kan uitvoeren. De jobcoach kijkt samen met medewerker en de werkgever of er aanpassingen of voorzieningen nodig zijn. Het optimale resultaat van jobcoaching is dat het werkgever en werknemer samen lukt om de werknemer zelfstandig (zonder inzet van een jobcoach) te laten functioneren. Jobcoaching is een maatwerkvoorziening. Dat wil zeggen dat op basis van de vraag en behoefte van werkgever en werknemer een passend maatwerktraject ingezet kan worden. Wij zijn door UWV erkend als jobcoachorganisatie. Daarom vergoedt het UWV in de meeste gevallen de jobcoaching.

WANNEER

Medewerkers die niet optimaal functioneren en daarbij ondersteuning behoeven

Indienstname van een medewerker met duurzame beperkingen

Herplaatsen van een zieke medewerker in kader van Spoor 1

Inzet van een werkervaringsplek voor mensen met een duurzame beperking

de jobcoach

Heeft een opleiding tot gecertificeerd jobcoach gevolgd

Werkt conform het Protocol jobcoach van UWV en de Leidraad Jobcoach van het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum (AKC)

Werkt met een vooraf opgesteld coachingsplan waarin de belangrijkste coachingsdoelen en coachingsactiviteiten zijn vermeld

Adviseert zowel de werkgever als werknemer

Heeft voldoende ervaring en houd kennis continue op peil

Vragen? Neem hier direct contact met ons op!

werkgever

Heeft u een medewerker die behoefte heeft aan ondersteuning op de werkplek? Dan kunt u een beroep doen op onze gecertificeerde jobcoaches. Zij helpen uw medewerker om beter functioneren door hem of haar te coachen op werknemersvaardigheden (zoals communicatie), opbouw van competenties, opbouw belastbaarheid en het verhogen van loonwaarde. Het UWV vergoedt de kosten van het jobcoachtraject maximaal 3 jaar, en alleen indien uw medewerker een structurele functionele beperking heeft. In bijzondere gevallen kan de jobcoaching langer dan 3 jaar duren. Onze jobcoach kan de aanvraag bij UWV voor u in orde maken.

werknemer

Als je een nieuwe baan hebt gevonden is het behouden van deze baan op de lange termijn belangrijk voor je toekomst. Ook als je al in werk zit en je hebt behoefte aan ondersteuning op de werkplek kun je een beroep doen op een jobcoach. Samen met je persoonlijke jobcoach kijk je waar je ondersteuning nodig hebt zodat je je werk goed en gezond kunt blijven uitvoeren. De begeleiding door de jobcoach duurt maximaal 3 jaar. Elk half jaar bekijkt UWV opnieuw of je de jobcoach nog nodig hebt. Alleen in bijzondere gevallen kan de jobcoach je langer dan 3 jaar begeleiden.

jobcoach traject

KLANTEN AAN HET WOORD

 

Het is fijn samenwerken met mensen van PM Arbeid-Verzuimhelpdesk. Je voelt dat het een echt team is dat goed samenwerkt. Wat mij het meest aanspreekt is de persoonlijke aanpak. Altijd bereikbaar en er wordt je niets opgedrongen. We gaan samen voor de beste oplossing. Partnership is wat ik verwacht van een verzuimbegeleider. Het blijft tenslotte ‘mensenwerk’.

Lisette van Esveld

HR Business Partner, BuzziSpace ManuFacture B.V.

Bij de overname van een apotheek liep ik tegen een lastige verzuim casus aan. De casemanager van PM Arbeid-Verzuimhelpdesk heeft, nog voordat mijn abonnement officieel inging, geholpen bij deze casus. En naar volle tevredenheid. Dit heeft mijn bedrijf een mogelijke sanctie van het UWV bespaart. Deze proactieve benadering met erg korte lijntjes is voor mij van grote meerwaarde bij mijn bedrijfsvoering.

Marc Plasmans

Eigenaar, Apotheken Best

Vanaf het eerste moment werd mij duidelijk dat PM Arbeid-Verzuimhelpdesk meer doet dan alleen voldoen aan de Wet verbetering Poortwachter. Ik heb een goed contact met de betrokken medewerkers, die altijd bereid zijn om mee te denken over vraagstukken rondom verzuim. Vooral de korte lijnen en het snelle schakelen met goede professionals ervaar ik als zeer prettig.                              

Saskia Polman

HR Medewerker, Down Town Gourmet Market

© 2019 PMARBEID verzuimbegeleiding en re-integratie - Algemene voorwaarden | Privacy statement | Klachten reglement

Ontwikkeling en design door Exsto en Vaurelion